General English Vocabulary prep

Friend s, Here Some Vocabulary Questions and Answers here Provided for Practice

1. Obey
a) Attract b) disobey  c) repel d) diffuse

2. Alleviation
a) Lessening  b) magnification  c) intensify  d) aggravation

3. Transparent
a) Translucent  b) vague  c) blind  d) opaque

4. Virtuous
a) Vicious  b) vulgar  c) miserly  d) insincere

5. Cynical
a) Mature  b) eccentric  c) naïve  d) crazy

6. Malevolent
a) Kindly  b) vacuous  c) ambivalent  d) primitive

7. Erudite
a) Ignorant  b) unknown  c) illiterate  d) unfamiliar

8. Morose
a) Healthy  b) gloomy  c) haggard  d) cheerful

9. Antipathy
a) Indifference  b) willingness  c) fondness  d) liking

10. Churlish
a) Young  b) cultured  c) cowardly d) accommodating

11. Desultory
a) Methodical  b) random  c) aimless  d) indiscriminate

12. Parochial
a) Broad-minded  b) contradictory  c) paranoid  d) overriding

13. Fickle
a) Belligerent  b) constant  c) disinterested d) proud

14. Disgruntled
a) Contended  b) detached  c) obedient  d) vigorous

15. Vibrant
a) Feel aggrieved at b) occasional  c) pale  d) shabby

16. Forbidding
a) Declaring  b) forcing  c) exposing  d) inviting

17. Reprimand
a) Bequeath  b) petition  c) praise  d) scold

18. Lush
a) Cramped  b) ridiculous  c) rampant  d) sparse

19. Tentative
a) Definite  b) outdated  c) preliminary  d) universal

20. Passionate
a) Abnormal  b) apathetic  c) oppressive  d) superficial

21. BEMOAN
a) Lament b) Pacify c) Request d) Imagine

22. PROSAIC
a) Dull and ordinary b) Slow and steady c) Grand d) Precious

23 ELOQUENT
a) Ambiguous b) Graceful c) Fluent d) Productive

24. FRAIL
a) Astute  b) Delicate c) Foolish d) Immature

25. DERELICT
a) Derogatory b) Depressing c) Ramshackle d) Sluggish

26. INJUNCTION
a) Embargo b) Injustice c) Ruling d) Reproach

27. IMPLORE
a) Entreat b) Put into Practice c) Interfere d) Transmit

28. GROTESQUE
a) Boring  b) Gripping c) Monstrous d) Obnoxious

29. PERTINENT
a) Dependable b) Relevant c) Remarkable d) Sensible

30. ESCALATE
a) Rise b) Diminish  c) Roll on  d) Spiral

31. FLIPPANT
a) Disrespectful  b) Polite c) Serious d) Wrong

32. ALACRITY
a) Cleanliness b) Cleverness c) Eagerness d) Reluctance

33. BLEMISHES
a) Qualities b) Faults c) Bruises d) Vices

34. INCESSANT
a) Uncertain b) Ceaseless c) Unshaken d) Successive

35. CRYPTIC
a) Elaborate b) Obscure c) A warning d) Cautionary

36. CLEMENCY
a) Harshness b) Mercy c) Stiffness d) Seriousness

37. ABOMINABLE
a) Disgusting b) Lovable c) Abusive d) Undisciplined

38. SCOWL
a) Scar b) Frown c) Pimple d) Smile

39. EXONERATE
a) Absolve b) Implicate c) Exempt d) Entangle

40. ARRAIGN
a) Punish b) Pardon c) Summon d) Indict

41. SKIRMISH
a) Fight b) Contact c) Enmity d) Relations

42. GAUCHE
a) Vain b) Tactless c) Rich d) Polished

43. ABORTIVE
a) Futile b) Unyielding c) Effective d) Methodical

44. SALUBRIOUS
a) Healthy b) Outdoor c) Spacious d) Luxurious

45. CANTANKEROUS
a) Talkative b) Aggressive c) Quarrelsome d) Obedient

 

Answers :

1) b 2) d 3) d  4) a  5) a  6) a  7) a  8) d  9) c  10) b 

11) a  12) a 13) b 14) a 15) c 16) d 17) c 18) d 19) a 20) b 

21) a 22) a 23) c 24) b 25) c 26) a 27) a 28) c 29) b 30) a 

31) a 32) c 33) b 34) b 35) b 36) b 37) a 38) b 39) a 40) d


41) a 42) b 43) a 44) a 45) c

Advertisements

0 comments:

Post a Comment

Register Here To Get Daily Bank Jobs Updates In Your Email Inbox

Enter Your E-Mail ID:

Don't Forget to Activate the Email Subscription from your Inbox