English Prep : SYNONYMS Set 1

Directions: Choose the word which is most nearly the SAME in meaning as the word or group of words
given in capitals in each question.

1. STABLE
(a) uniform  (b) fluctuating
(c) permanent  (d) unvarying


2. EXPLICIT
(a) clean  (b) implied
(c) obvious  (d) specifically


3. ADVOCATES
(a) lawyers  (b) experts
(c) recommenders  (d) loyalists

 
4. MANAGED
(a) performed  (b) manoeuvred
(c) trained  (d) organized


5. PRETENSIONS
(a) claims  (b) access
(c) apathy  (d) permissiveness


6. SUBTLE
(a) innocent  (b) soft
(c) dangerous  (d) loyal


7. FAKE
(a) original  (b) imitation
(c) trustworthy  (d) reputation


8. INFAMY
(a) dishonour  (b) glory
(c) integrity  (d) reputation


9. REPEAL
(a) sanction  (b) perpetuate
(c) pass  (d) cancel


10. EMBEZZLE
(a) misappropriate  (b) balance
(c) remunerate  (d) clear


11. CORRULENT
(a) lean  (b) gaunt
(c) emaciated  (d) obese

12. AUGUST
(a) common  (b) ridiculous
(c) dignified  (d) petty 

13. LAUNCH 
(a) review  (b) begin (c) propel  (d) push


14. RELIED
(a) emphasized  (b) depended
(c) convinced  (d) followed


15. OBTAINED
(a) combined  (b) procured
(c) acquired  (d) conquered


16. GARNISH
(a) point  (b) garner
(c) adorn  (d) abuse


17. FRUGALITY
(a) foolishness  (b) extremity
(c) enthusiasm  (d) economy


18. FORAY
(a) incursion  (b) contest
(c) ranger  (d) intuition


19. GARRULITY
(a) credulity  (b) sensility
(c) loquaciousness  (d) speciousness


20. FURORE
(a) excitement  (b) worry
(c) taken  (d) anteroom

Answers :

1.  (d) 2.  (c) 3.  (a) 4.  (b) 5.  (a)
6.  (d) 7.  (b) 8.  (a)  9.  (d)  10.  (a)
11.  (d) 12.  (c) 13.  (b) 14.  (b) 15.  (b)
16.  (c) 17.  (d) 18.  (a) 19.  (c) 20.  (a)

Advertisements

0 comments:

Post a Comment

Register Here To Get Daily Bank Jobs Updates In Your Email Inbox

Enter Your E-Mail ID:

Don't Forget to Activate the Email Subscription from your Inbox