Computer Awareness Quiz 3

1.  A peer-to-peer LAN is an appropriate network architecture for____
(1)  The Internet.
(2)  Home network.
(3)  Network requiring a server with shared resources.
(4)  wide area network
(5)  None of these

Answer:2

2.  Similar to a hub in an Ethernet network, a ____________ helps relay data between wireless network nodes.
(1)  Wireless port
(2)  Wireless access point
(3)  wireless adapter
(4)  wireless transceiver
(5)  None of these

Answer:2


3.  Cell phones use ____________ to access the Internet.
(1)  MMS technology
(2)  a notation system
(3)  micro browser software
(4)  HTML language
(5)  None of these

Answer:3


4.  In CSMA/CD, the computer sends a fixed unit of data called a(n)_______
(1)  Node.
(2)  Packet.
(3)  Override.
(4)  Token.
(5)  None of these

Answer:2


5.  The uniform resource locator (URL) is case sensitive in the ____.
(1)  Protocol
(2)  Authority
(3)  Directory
(4)  Type
(5)  None of these

Answer:3


6.  ASCII is a(n)________
(1)  Numbering system for representing numbers with decimals.
(2)  Character representation standard common in older mainframe computers.
(3)  Encoding standard used to represent letters and characters.
(4)  Symbolic programming language that directly represents machine instructions.
(5)  None of these

Answer:3


7.  A global network made up of thousands of privately owned computers and networks is called the:
(1)  World Wide Web.
(2)  Internet.
(3)  Specialized search engine.
(4)  Internet2.
(5)  None of these

Answer:2


8.  Which of the following is NOT a basic function of the operating system?
(1)  Manage memory
(2)  Provide the word processing system
(3)  Start the computer
(4)  Provide the user interface
(5)  None of these

Answer:2

9.  Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
(1)  Encryption
(2)  Audits
(3)  UPS
(4)  Firewalls
(5)  None of these

Answer:1


10.  The Internet began with the development of
1) USENET
2) ARPANET
3) Ethernet
4) Intranet
5) None of these

Answer:2


11.  Website is a collection of ________
1) HTML documents
2) Graphic files
3) Audio and Video files
4) All of the above
5) None of these

Answer:4


12.  Who designed the first electronic computer - ENIAC ?
1) Van Neuman
2) Joseph M Jacquard
3) J presper Eckert
4) Both 1 and 2
5) None of these

Answer:1


13.  Which of the following is not a network?
1) Local Area Network
2) Wide Area Network
3) Optical Fiber
4) All are networks
5) None of these

Answer:3


14.  In MICR, C stands for?
1) Code
2) Colour
3) Computer
4) Character
5) None of these

Answer:4


15.  Which of the following is the largest unit of storage?
1) GB
2) KB
3) MB
4) TB
5) None of these

Answer:4

Advertisements

0 comments:

Post a Comment

Register Here To Get Daily Bank Jobs Updates In Your Email Inbox

Enter Your E-Mail ID:

Don't Forget to Activate the Email Subscription from your Inbox