IBPS SBI Computer Awareness Quiz 1 :bankers guru adda

Friends, Here Bankers guru adda Providing Computer Awareness Quiz 1 practice Questions for banking exams IBPS SBI RBI & All Clerk PO Specialist Officer exams Practice Questions 

1.  A  peer-to-peer  LAN  is  an  appropriate  network architecture for____
(1) The Internet.
(2) Home network.
(3) Network  requiring  a  server  with  shared  resources.
(4) wide area network
(5) None of these

Answer: 2

2.  Similar  to  a  hub  in  an  Ethernet  network,  a  ____________  helps  relay  data  between  wireless  network nodes.
(1) Wireless port
(2) Wireless access point
(3) wireless adapter
(4) wireless transceiver
(5) None of these

Answer: 2

3.  Cell  phones  use  ____________  to  access  the  Internet.
(1) MMS technology
(2) a notation system
(3) micro browser software
(4) HTML language
(5) None of these

Answer : 3

4.  In  CSMA/CD,  the  computer  sends  a  fixed  unit of data called a(n)_______
(1) Node.
(2) Packet.
(3) Override.
(4) Token.
(5) None of these

Answer : 2

5.  The  uniform  resource  locator  (URL)  is  case  sensitive in the ____.
(1) Protocol
(2) Authority
(3) Directory
(4) Type
(5) None of these

Answer : 3

6. ASCII is a(n)________

(1)  Numbering  system  for  representing  numbers with decimals.
(2)  Character  representation  standard  common in older mainframe computers.
(3)  Encoding  standard  used  to  represent  letters and characters.
(4)  Symbolic  programming  language  that  directly represents machine instructions.
(5) None of these

Answer : 3

7.  A  global  network  made  up  of  thousands  of  privately  owned  computers  and  networks  is  called the:
(1) World Wide Web.
(2) Internet.
(3) Specialized search engine.
(4) Internet2.
(5) None of these

Answer : 2

8.  Which  of  the  following  is  NOT  a  basic  function of the operating system?
(1) Manage memory
(2) Provide the word processing system
(3) Start the computer
(4) Provide the user interface
(5) None of these

Answer : 2

9. Which of the following scrambles a message  by applying a secret code?
(1) Encryption
(2) Audits
(3) UPS
(4) Firewalls
(5) None of these

Answer : 1

10.  The  Internet  began  with  the  development  of
1) USENET
2) ARPANET
3) Ethernet
4) Intranet
5) None of these

Answer: 2

11. Website is a collection of ________

1) HTML documents
2) Graphic files
3) Audio and Video files
4) All of the above
5) None of these

Answer :4

12. Who designed the first electronic computer  - ENIAC ?
1) Van Neuman
2) Joseph M Jacquard
3) J presper Eckert
4) Both 1 and 2
5) None of these

Answer: 1

13. Which of the following is not a network?
1) Local Area Network
2) Wide Area Network
3) Optical Fiber
4) All are networks
5) None of these

Answer: 3

14. In MICR, C stands for?
1) Code
2) Colour
3) Computer
4) Character
5) None of these

Answer: 4

15. Which of the following is the largest unit of
storage?
1) GB
2) KB
3) MB
4) TB
5) None of these

Answer: 4

Also Read :

Upcoming bank exams

IBPS Exam Calendar Clerk po

Advertisements

0 comments:

Post a Comment

Register Here To Get Daily Bank Jobs Updates In Your Email Inbox

Enter Your E-Mail ID:

Don't Forget to Activate the Email Subscription from your Inbox